Село на Вінниччині хоче приєднатися до райцентру в Чернівецькій області

Новини Вінниці

Кабінет міністрів України не підтримав бажання громади села Жвана на Вінничині щодо приєднання їхнього населеного пункту до міста Новодністровська Чернівецької області. Такий лист отримали у Жванській сільраді від Кабміну.

– До нас попередньо зверталася сільський голова села Жвана, яка повідомила, що в їхній громаді обговорюється можливість приєднання до Новодністровська, – розповіла секретар Новодністровської міської ради Наталія Кримняк. – Дійсно, для мешканців цього села було б зручно отримувати адміністративні послуги саме в цьому місті. Новодністровськ значно ближче, ніж їхній районний центр – Муровані Курилівці. Проте для реалізації бажання громади потрібно пройти досить складну процедуру – зміну територіальних меж області. Тож громада Жвана повинна звертатися до обласної влади, Кабміну та Верховної Ради. Тоді, у разі прийняття закону про дооб’єднання, можна буде розглядати питання про розширення меж Новодністровської громади.

Законом "Про добровільне об'єднання територіальних громад" зміни меж областей не передбачено. Проте велика кількість жителів села досі працюють у Новодністровську, куди пішки ходять 5 кілометрів. До Мурованих Курилівців від Жвана — 18 кілометрів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *