Власника індійського ресторану в Норт-Йоркширі засудили до шести років в’язниці за ненавмисне вбивство відвідувача, який страждав від алергії на горіхи.
38-річний Пол Вілсон помер від анафілактичного шоку в січні 2014 року, після того, як з’їв приготоване в ресторані індійське блюдо тікка-масала, в якому містилися горіхи.
Суд визнав власника ресторану, 52-річного Мохаммеда Замана, винним у ненавмисному вбивстві.
Як йдеться у повідомленні, суд встановив, що приготуванні страви кухарі використали більш дешеві інгредієнти, що містять арахіс. У тому числі арахісом кухаря замінювали дорожчий мелений мигдальний горіх.
М.Заман не визнав своєї провини. Суд вказував на те, що П.Вілсон, роблячи замовлення в ресторані, підкреслив, що страва не повинна містити горіхів.
Суд також встановив, що в 2014 році у М.Замана були борги в 300 тис. фунтів стерлінгів (436 тис. дол.), і він намагався скоротити витрати на ресторан, закуповуючи більш дешеві продукти і найнявши некваліфікованих співробітників з числа нелегальних мігрантів.