У Вінниці на «Турнірі чемпіонів» 4 дні змагатимуться інтелектуали з усієї країни

Новини Вінниці

Уже 23-й рік поспіль у Вінниці відбудеться Всеукраїнська комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики “Турнір чемпіонів”. До нашого міста приїдуть переможці олімпіад із цих трьох предметів із усієї України. Щорічно це близько півтори сотні учасників. Цьогоріч олімпіада триватиме з 30 квітня по 3 травня.

Змагання особисто-командні. Склад команди – 5 учнів 10-11 класів.  У рамках олімпіади також проходить змагання юніорів (8-9 класи) із зазначених предметів. Олімпіада відбувається як багатоборство: кожний учасник виконує завдання з математики, фізики та інформатики. Надзвичайно високий рівень забезпечується складом учасників,  адже всі вони є переможцями 4 етапу Всеукраїнських олімпіад, хоча б з одного  предмета багатоборства. 

В олімпіаді традиційно беруть участь  кандидати до команд України, що змагатимуться на міжнародних олімпіадах.    

До складу журі входять відомі фахівці, члени журі 4 етапу Всеукраїнських олімпіад, науковці провідних вузів України, кращі вчителі.

За результатами олімпіади переможці традиційно нагороджуються цінними призами від спонсорів. Подібні олімпіади не проводяться  ні в Україні, ні  в СНД.        

Довідка: З перших років свого існування олімпіада проходить під  особистим патронатом Олександра Георгійовича  Домбровського, (нині – депутата Верховної ради України), який  підтримав ідею її проведення та допоміг вивести її на належний рівень.

Організаторами олімпіади є  Департамент освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, Департамент освіти Вінницької міської ради,  Вінницький національний технічний унівеситет, фізико-математична гімназія № 17 м. Вінниці. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *