Дослідження провели італійські фахівці, які з'ясували особливості харчування в Єрусалимі на початку 1 століття н.е.
Бобове рагу, баранина, маслини, гіркі трави, рибний соус, прісний хліб, горіхова паста, фініки та ароматизовані вина – це все становило меню Таємної Вечері. Про це говорять італійські археологи, які спробували вивчити палестинську кухню, що існувала за часів Ісуса.
Дослідження традицій харчування Єрусалиму початку 1 століття н.е., яке провели італійські археологи Дженеросо Урчіолі та Марта Берон, обгрунтовувалося біблійними віршами та єврейськими писаннями.
Встановлено, що Ісус з апостолами вживали їжу не під час офіційного збору за прямокутним столом, як зображувалося на полотнах, а напівлежачи на подушках і килимах на підлозі. Тарілки, чаші і глеки, ймовірно, були зроблені з каменю. Не виняток, що використовувався тонкий керамічний посуд червоного кольору.