Спецрежим оподаткування потрібно не лише повернути аграріям, а й надати іншим пріоритетним галузям

Статті

Перебуваючи з робочою поїздкою в своєму виборчому окрузі на Вінниччині,  я зустрівся з аграріями регіону.

Аграрії висловили своє обурення нинішньою політикою діючого Уряду. Особливо дрібні та середні сільгоспвиробники стурбовані скасуванням спеціального режиму оподаткування і наполягають на тому, щоб це питання було вирішено найближчим часом.

Спілкуючись з людьми, я розповів, що разом з іншими народними депутатами я ініціював розробку законопроекту, прийняття якого б відновило спеціальний режим оподаткування для аграріїв. Цей законопроект розроблено, він має номер 3851-1, і ще в лютому цього року його подано до Верховної Ради. Однак, Уряд Арсенія Яценюка, не погодився на це і запропонував лише варіант повернення 50 % цих коштів. Ми категорично відмовилися, оскільки, питання повернення коштів підприємствам, завдяки яким вони зможуть розвивати своє виробництво, створювати нові робочі місця, є принципово важливим для усієї  галузі.

Хочу відзначити, що риторика та аргументи тодішнього Уряду, що начебто на поверненні ПДВ спекулюють великі агрохолдинги, абсолютно не відповідає ситуації на ринку, оскільки найбільше від цього страждає малий та середній бізнес, а великі корпорації значних негативних наслідків відчують мало.

Такі ганебні рішення Уряду Яценюка обурюють й тому, що члени його Кабміну дозволяли собі порушувати пункти Коаліційної Угоди підписаної між фракціями Парламенту. Оскільки збереження спецрежиму є одним з ключових в цьому документі. Однак, минулий Уряд не звернув на це увагу і незважаючи на наслідки і думку експертів аграрного ринку, почав діяти на власний розсуд. Сьогодні, судячи з дій попереднього Уряду, можна чітко сказати, що їхня політика була спрямована на обман  аграрії. Тому абсолютно не дивним і цілком зрозумілим виглядає обурення селян на антинародну політику минулого Уряду. Ми маємо дякувати нашим аграріям за те, що в таких скрутних умовах, в які ставлять їх чиновники, вони все ж таки, знаходять ресурси і працюють на полях забезпечуючи  продовольчу безпеку нашої країни.

Я переконаний, що держава повинна створювати усі умови для розвитку малого та середнього бізнесу, підтримувати найперспективніші галузі економіки, тому спецрежим не тільки потрібно повернути аграріям, а й надати його ще  таким галузям, як авіаційна та космічна. Це ті галузі, які мають колосальний потенціал, завдяки нашим вітчизняним розробкам Україна посіла б гідне місце на світовому ринку і виробляла б продукцію, аналогів якої немає в світі, а не чекала б чергової позики від МВФ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *