Олександр Домбровський та Юрій Пасіхов започаткували конкурс інформтехнологій для вінницьких шкіл (Відео)

Відео Інтерв'ю Новини Вінниці

Цього року вінницькі школи вперше змагаються у конкурсі сучасних інформаційних технологій. 11 навчальних закладів міста презентують свої здобутки у впровадженні освітніх інновацій. Прийом заявок вже закінчено. Тепер компетентне журі обиратиме фіналістів.

– Ідея цього конкурсу виникла з розмови з народним депутатом Олександром Георгійовичем Домбровським, у якій він цікавився нашою думкою стосовно того, як відбувається розвиток сучасних освітніх технологій у Вінниці – як впроваджуються технології електронного навчання, «перевернутого» класу, елементи дистанційної освіти, і, загалом, комп’ютеризація освітнього процесу. Оскільки я цим питанням займаюся, то розповів, що нині у нас ця ситуація якось рухається у кращий бік, хоч і не так швидко, як би того хотілося. І от, щоб стимулювати цей процес, подумали – а чому би не провести конкурс? Ті школи, які візьмуть участь у конкурсі, зможуть показати свої досягнення, а інші — побачать, як це працює, – розповідає Заслужений вчитель України  Юрій Пасіхов (Вінницька фізико-математична гімназія №17).

Народний депутат України Олександр Домбровський вважає, що проведення такого конкурсу не просто на часі, а й надзвичайно необхідне:

–         Яка країна сьогодні може бути най конкурентнішою? Та, яка видобуває вугілля? Ні. Та, яка виплавляє метал? Ні. Аграрна країна? Це важливо, а ле теж – ні. Виграє та держава, в якій інтелектуальний ресурс є найпотужнішим. А він нині формується в школах та вишах завдяки максимальному використанню сучасних інформаційних технологій, — пояснює парламентарій. – Тому головна ідея нашого конкурсу – максимально залучити вчителів та учнів до інтелектуальної роботи у сфері інформтехнологій.

Сказано – зроблено, і конкурс оголошено. Його засновниками стали Лабораторія інформаційних та комунікаційних технологій, Вінницький національний технічний університет та Вінницька академія неперервної освіти. Конкурс проходитиме під особистим патронатом народного депутата Олександра Домбровського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *