«Ми зацікавлені в новій, демократичній, успішній Україні», – Вишеградська четвірка у Вінниці

Новини Вінниці

У Вінниці сьогодні, 12 квітня, проходить міжнародна конференція "Розвиток малого і середнього підприємництва: Вишеградський досвід для української влади та бізнесу". Конференція ініційована Угорською стороною. Участь у конференції взяли міністри і заступники міністрів міністерств закордонних справ країн Вишеградської четвірки – Угорщина, Польща, Чехія, Словаччина, а також їх надзвичайні і повноважні посли в Україні.

– Нинішня конференція демонструє ширшу картину того шляху і мети, яку переслідує Вишеградська четвірка. Більше року тому ми вирішили проводити такі конференції не у столицях, а перенести їх у регіони, щоб ділитися досвідом з містами та представниками місцевих органів влади. Підкреслюю, що Угорщина та країни Вишеградської четвірки повністю підтримуємо європейський вибір України та обраний нею шлях реформ. Ми зацікавлені в новій, демократичній, успішній, гарно розвиненій Україні.  І сьогоднішня наша присутність тут підтверджує наше прагнення, – сказав молодший заступник Міністра закордонних справ Чеської Республіки Ярослав Лудва.

Він також зауважив, що показники продажу ВВП, які припадають в Україні на малий і середній бізнес, а це 60%, є дуже добрими.

Його колега – державний секретар з політичної безпеки і міжнародного співробітництва, Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Мікола Іштван також наголосив, що ті зміни, на шлях яких стала Україна, кожна з країн Вишеградської четвірки подолала протягом двох десятків років. І цей шлях нелегкий і не дасть результату миттєво. Проте він дав хороші результати. Свій досвід становлення та зміцнення країни через реформи тепер вони поширюють і в Україні. І перша позиція – країна не може розвиватися без якісної підтримки бізнесу, який є двигуном цього розвитку.

Із цим твердженням погоджується заступник міністра економічного розвитку Юлія Клименко:

– Добре що ми у такому регіону обговорюємо малий і середній бізнес, тому що Вінниця і є той регіон, та колиска, яка показує, як повинен розвиватися малий і середній бізнес, і в тому числі агробізнес, який займає великий сектор нашої економіки та експортного потенціалу України. Основна ідея цієї міжнародної конференції – визнати, що такий бізнес не тільки існує в Україні, а він є дійсно важливою складовою політичної стабільності, як і в більшості країн малий та середній бізнес є перед основою політичної стабільності на багато років. Тому ми повинні його плекати, виховувати, і надавати зі сторони держави всю можливу підтримку, а основне – не заважити йому.

У Вінниці дипломати  поділилися досвідом не лише у сфері бізнесу, а й в юридичній сфері, розвитку місцевих органів самоврядування, даючи конкретні поради та демонструючи власні приклади.

Вінниця стала четвертим містом, де було організовано таку конференцію. Попередні зустрічі відбулися у Чернігові, Чернівцях та Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *