Складати ЗНО на Вінниччині цьогоріч будуть 11 тисяч абітурієнтів

Новини Вінниці

Уже 5 травня на Вінниччині розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання. Цьогоріч складати тести на Вінниччині зареєструвалося майже 11 тисяч абітурієнтів.

– Переважна більшість зареєстрованих осіб – цьогорічні випускники шкіл. Уже 5 травня відбудеться перше тестування із української мови та літератури, яке є обов’язковим для усіх випускників, адже результати тестування будуть також рахуватися як результати державної підсумкової атестації. Також ж новація цьогоріч торкнулася ЗНО із математики та історії України – на вибір абітурієнта один із цих предметів буде внесено до атестата про середню освіту як результат ДПА, – розповів Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації  Ігор Івасюк.

За його словами, ЗНО із української мови пройде у 20-ти населених пунктах області, у яких створено 45 пунктів тестування. ЗНО із математики, яке пройде 11 травня, проходитиме у 18 населених пунктах, де створено 22 пункти тестування. Тестування з історії України, котре призначено на 13 травня, пройде у 19 населених пунктах, де створять 35 пунктів тестування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *