Мери з усієї України обговорюють у Львові децентралізацію

Новини України

Впродовж 7-8 квітня у Львові проходить  IV Форум місцевого самоврядування. Мета зустрічі –  обмін  досвідом та обговорення актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування.

До участі  запрошено більше 200  представників органів місцевого самоврядування, визнаних  зарубіжних  та українських експертів , народних депутатів, урядовців,   міжнародних донорів та громадські організації.  Серед учасників  заходу  і народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко.

У  дискусіях  за  7-ма напрямками  беруть участь мери міст, представники  органів виконавчої влади,   дипломатичного корпусу  та аналітичних центрів.

За словами Сергія Кудлаєнка , актуальними  питаннями для обговорення  стали  конституційні зміни  в  частині децентралізації, розбудова спроможних громад, нові можливості для розвитку міст , освіта, ЖКГ та туризм, як складові стратегій локального рівня,  а також ІТ-технології.

« Захід  викликав  величезне зацікавлення  серед представників муніципальної влади, адже приїхало набагато більше охочих долучитись до дискусії, ніж передбачалось. Це говорить про своєчасність  реформи місцевого самоврядування .  Децентралізація  добре сприймається  суспільством і не є нав’язаною реформою», – зазначив  народний депутат.

Учасники дискусії наголошують на необхідності широкого обговорення  законопроектів, особливо стосовно конституційних змін,  а також загострюють увагу на комунікації між представниками  регіональної та центральної влади.

У своєму виступі, спеціальний радник уряду з питань децентралізації, Даніель Попеску підкреслив, що Європа ні  в якому разі  не насаджує реформи  в  Україні, але готова допомогти  та вірить  в успіх децентралізації.

«Всі  експертні думки   об’єднаємо в  спільну резолюцію та скеруємо до центральних органів влади, але  маємо  визнати, що наше обличчя у світі залежить від успіху реформ і  ми повинні їх здійснити заради майбутнього України», – підкреслив Серій Кудлаєнко.

1 коментар на “Мери з усієї України обговорюють у Львові децентралізацію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *