Європа чекає офіційної реакції уряду Нідерландів на результати референдуму щодо Асоціації України з ЄС

Новини України

Шлях України в напрямку євроінтеграції має бути безперервним, вважає Ангела Меркель. І обіцяє, що Німеччина сприятиме цьому. Підтримувати Україну, зокрема в імплементації угоди про асоціацію з ЄС обіцяє і Франсуа Олланд. Так президент Франції і канцлер Німеччини відреагували на результат референдуму в Нідерландах.

"Я знаю, що Марк Рютте, прем’єр Нідерландів, невдовзі сам скаже нам, якою буде офіційна реакція на результат референдуму. Щодо Європи, стурбованої цим питанням – вона буде втілювати в життя ту частину угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, яку буде можливо виконати. Наші держави, Франція і Німеччина, мають свою відповідальність перед Україною у рамках "нормандського формату". І ми продовжимо підтримувати Україну та імплементувати угоду в наших країнах", – заявив Олланд.

"Я спілкувалась із паном прем’єром Нідерландів Марком Рютте у день референдуму. Нідерландці знайдуть рішення, і будуть працювати над його пошуком спільно з європейськими інституціями. Нам треба дати їм час. А для усіх інших дуже важливо, щоб Україна рухалась у європейському напрямку, оскільки це дасть змогу виконати низку норм, передбачених угодою про асоціацію, і довести цю роботу до кінця", – повідомила у свою чергу Меркель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *