Виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4% в Україні (без урахування тимчасово окупованій території криму та Донбасу) у лютому 2016 р. до відповідного місяця 2015 року збільшилося в 2,18 рази, склавши 2 млн 800 тис. дал.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
При цьому до січня 2016 р. виробництво горілки зросло на 49,5%. За 2 місяці було вироблено 4 млн 673 тис. дал (+98% в порівнянні з аналогічним періодом 2015).
Виробництво пива солодового, включаючи пиво безалкогольне і з вмістом алкоголю менше 0,5%, у лютому 2016 р. в річному вирахуванні скоротилося на 7,4% – до 10,1 млн дал, в місячному – збільшилась на 25,3%. За 2 місяці – 18,2 млн дал (-1%).
Виробництво коньяків і бренді в лютому 2016 р. зросло на 68,7% порівняно з лютим 2015 р. і склало 356 тис. дал порівняно з січнем 2016 р. – зросло в 2,26 рази. За 2 місяці – 514 тис. дал (+32,4%).
Виробництво лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок та інших спиртних напоїв у лютому 2016 р. проти лютого 2015 р. зменшилося на 31,8% і склало 312 тис. дал, а в порівнянні з січнем 2016 р. – зросло на 44,7%. За 2 місяці – 528 тис. дав (-57,3%).
Нагадаємо, в січні 2016 р. виробництво горілки зросло на 73,5%.