Шевцов нікуди не тікав, – адвокати

Новини Вінниці

Антон Шевцов нікуди не тікав, – про це заявив сьогодні, 22 березня, адвокат екс-начальника Нацполіції Вінниччини Костянтин Дорошенко в інформ-агенстві Інтерфакс-Україна під час прес-конференції.

«Він нікуди не втікав. Він прямував до Криму, де проживає його родина. Він цього не приховував. У нього є тримісячний син, якого він бачив кілька разів після народження. Тому бажання батька побачити свою дитину є цілком природнім», – сказав Дорошенко.

Він розповів, що Антон Шевцов покидав Україну, прямуючи до Білорусі, звідки мав полетіти до Москви, а звідти – до Криму.

Також захисник розповів, що українські прикордонники його пропустили до Білорусі. Проте білоруські прикордонники не змогли його впустити начебто через якийсь адміністративний штраф. Тоді, за словами адвоката, Антон Шевцов повернувся на територію України.

«Якось не виглядає це як втеча. І вже тут його затримали українські прикордонники – у них ніби був якийсь «фляжок» від СБУ. Хоча при перші спробі перетнути кордон цього ще не було», – пояснив Костянтин Дорошенко.

Третій правозахисник Андрій Левковець розповів, що засідання суду щодо обрання міри запобіжного заходу Антону Шевцову відбувалося із низкою правопорушень.

«Добу нашому клієнту не могли навіть пояснити, за що саме його затримали. Конкретних доказів державної зради теж немає. Фото із соцмереж – це не докази», – сказав Андрій Левковець.

 

Також інший адвокат Ігор Світличний заявив, що у діях Антона Шевцова немає складу злочину, який йому інкримінують – державна зрада.

«І ми це доведемо», – сказав Світличний.

Нагадаємо, 19 березня Вінницький міський суд відпустив Антона Шевцова на волю, так і не обравши для нього міру запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *