Вінницьких поліцейських «Паросток» навчив розуміти мову жестів

Статті

У рамках конкурсу МФ «Відродження» «Діяльність поліції, орієнтована на громаду» ГО «Паросток» стала одним з переможців і отримала можливість реалізації проекту «Нова поліція + громада = безпека та розвиток Вінницького регіону». Даний проект спрямовано на сприяння впровадженню нових принципів правоохоронної діяльності Вінниччини, побудові партнерства і взаємодії між поліцією і населенням, у тому числі населенням, яке має інвалідність. Важливим є формування пріоритетів поліцейської діяльності, орієнтованих на громаду Вінниччини.

У рамках проекту було розпочато курси української жестової мови та інформаційні зустрічі з формування толерантного ставлення до осіб з психофізичними порушеннями розвитку для поліцейських. Протягом січня-лютого 2016 року дані курси пройшли більш ніж 200 курсантів патрульної поліції м. Вінниця.

На урочисту процедуру складання присяги вінницькими патрульними поліцейськими 22 лютого 2016 року у м. Вінниці завітали студенти Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна», які мають порушення слуху. Вони подякували вінницьким поліцейським за їхнє бажання та мотивацію вивчити мову жестів. Перекладач української жестової мови, фахівець з інклюзивної освіти університету «Україна» Ганна Кожухівска перекладала студентам усі промови, які було виголошено на церемонії прийняття присяги.

Після закриття церемонії вінницькі патрульні мали змогу уперше використати знання, здобуті на курсах жестової мови у рамках проекту «Нова поліція + громада = безпека та розвиток Вінницького регіону» при спілкуванні з людьми з порушеннями слуху.

Це багато цікавих та корисних заходів будуть проведені у рамках реалізації проекту протягом 2016р. Бажаємо успіхів та натхнення нашим новим поліцейським у їхній щоденній праці. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *