На Вінниччині поліцейський взяв 1500 грн, щоб не складати протокол на порушника ​

Новини Вінниці

Сьогодні, 26 лютого, викрито старшого інспектора одного з відділів поліції в області, який вимагав та одержав хабар 1500 грн. Грошей інспектор хотів  за не складення та не направлення до суду протоколу про вчинення адмінпорушення. Крім того, мав посприяти у поверненні посвідчення водія порушнику.

Прокуратурою Вінницької області спільно зі співробітниками УСБУ у Вінницькій області та управління внутрішньої безпеки Національної поліції Вінниччини викрито старшого інспектора одного з відділів поліції ГУ НП у Вінницькій області, який вимагав та одержав хабар 1500 грн за не складення та не направлення до суду протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, а також сприяння у поверненні посвідчення водія.

Правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

На даний час здійснюються першочергові слідчі дії спрямовані на збір та фіксацію доказів вини посадовця.

Довідка. За вчинення вказаного злочину передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

1 коментар на “На Вінниччині поліцейський взяв 1500 грн, щоб не складати протокол на порушника ​

  1. Журнашлюхи у нас а не журналісти. Затримали старого непереатестованого мусора з області, яке він відношення має до патрульної поліції?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *