Патрульні поліцейські у Вінниці склали присягу (відео)

Відео Новини Вінниці

Сьогодні, 22 лютого, у Вінниці офіційно з’явилася нова патрульна поліція. Присягу склали 255 поліцейських. На урочисту церемонію до міста прибули Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Володимир Гройсман, начальник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Церемонія пройшла на площі ім. В.Стуса, перед «Книжкою».

Перед початком церемонії поліцейські провели шикування.

– Я зробила цей крок, щоб змінити нашу країну, тому що я хочу, щоб мої діти росли в країні комфортній для людей. І щоб вони знали, що можна в будь-який час звернутися до поліції, і вона допоможе. Бо нас навчали не карати, а підтримувати. Ми будемо старатися стати сервісною службою, щоб люди нам довірилися, – розповіла  Катерина, поліцейський першої роти.

Згодом Хатія Деканоїдзе провела патрульним короткий інструктаж і дала кілька настанов.

– Пам’ятайте про все, чого вас навчили. Будьте уважними до людей. Ви є обличчям не лише нової поліції, а нової держави. Я вами пишаюся – ви першими відгукнулися стати на захист держави, щоб зробити її сильною. Тож бажаю вам не припускатися помилок, – сказала Хатія Деканоїдзе.

Після прибуття Президента і спікера парламенту,  розпочалася урочиста процедура складання присяги.

Текст присяги зачитував керівник патрульної поліції Вінниці Редван Усеїнов. До цього він керував ротою патрульною поліції в Києві.

– Вітаю нашу рідну Вінницю з цією величезною і урочистою подією. Глибоке і символічне значення має те, що присягу поліція складає на площі імені Василя Стуса – мрійника, який хотів бачити змінену країну. І нині ці зміни нарешті відбуваються в нашій державі. Це ті зміни, які характеризують Україну як суверенну європейську державу. І символом змін стає поліція. Великомасштабна реформа, яка була започаткована в минулому році зусиллями нашої команди. І моє серце нині тішиться з того, що вперше в історії України громада вийшла на захист поліції (про підтримку поліцейський Києва, які затримували нетверезих втікачів, – ред.). Це значить, що нині поліція має довіру народу. Тож бережіть її як зіницю ока, – сказав Президент, вітаючи патрульну поліцію міста.

На патрулювання Вінниці вже сьогодні заступила перша рота поліції – більше 60 правоохоронців.

1 коментар на “Патрульні поліцейські у Вінниці склали присягу (відео)

  1. Такого цирку я вже давно не бачила.Позганяли державних службовців, що працюють у Книжці, на безкиштовний цирк за участі головного клоуна країни. Потім виявилося, що вхід на центральну площу лише за перепустками. І це є демократична, правова держава, де влада “прозора” і діє виключно в інтересах людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *