Олександр Домбровський: «Боротьба з бідністю та інноваційний розвиток промисловості України – головні питання для Уряду»

Інтерв'ю Новини Вінниці

Народний депутат України перший заступник Комітету з питань ПЕК Олександр Домбровський віддав свій голос за відставку Кабінету міністрів України. Свою позицію після звіту Уряду у Верховній Раді парламентарій пояснив з трибуни Парламенту. Зокрема, Олександр Домбровський сказав:

– Я належу до тієї невеликої групи народних депутатів у цій залі, які двічі голосували за український Уряд на чолі з Арсенієм Яценюком. Це було рік тому, і це було позаторік. Ми чітко усвідомлювали складну ситуацію, в якій опинилася наша держава, – війна, політична криза і багато інших викликів, які потрібно було вирішувати українському уряду. Але разом з тим, сьогодні від імені Комітету наголошую на принципових позиціях.

На жаль, нам і, в першу чергу, Уряду, не вдалося налагодити конструктивний, системний діалог між Кабміном і Верховною Радою. Я не маю на увазі діалог між спікером і Прем'єром, йдеться про серйозний конструктивний діалог із реалізації тієї програми, яка покладена в основу коаліції. Абсолютно прикро, що Уряд має дуже довгу процедуру прийняття рішень. Через таку консервативну процедуру прийняття рішень, яка іноді дуже актуальні питання затягує буквально на місяці, нам не вдалося на сьогоднішній день отримати в парламенті, наприклад, законопроект про ринок електричної енергії, такий потрібний для української енергетики, про необхідність  реформування якої так багато говорять. На жаль, ми не отримали критичних законопроектів щодо енергоефективності, про які з цієї трибуни  говорив Прем'єр-міністр. Необхідно змінювати процедуру прийняття рішень українським урядом, змінювати  систему координації та консолідації роботи Уряду і Парламенту.

І ще один принциповий момент.  На жаль, я жодного слова не почув від Прем’єра  про необхідність боротьби з бідністю в нашій країні. Я глибоко переконаний, що боротьба з бідністю наших людей переходить сьогодні на перший план. Про багато речей можна говорити, але це завдання номер один не тільки для українського Парламенту, але й для українського Уряду.

Слухаючи звіт, я також не почув жодного слова про українську промисловість – про інноваційну індустріалізацію економіки України; про розвиток її проривних галузей – таких, як  авіація,  космос,  високі технології.  Прикро… Так, нам потрібно дуже і дуже багато працювати разом з українським Урядом. Але, на жаль, мінусів у його роботі набагато більше ніж плюсів. І це треба виправляти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *