До військкоматів за повістками не з’явилися майже 5 тисяч вінничан

Новини Вінниці

На Вінниччині в рамках відновлення військового обліку, майже 5 тисяч осіб із числа військовозобов’язаних не з'явилися до військкоматів за повістками. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара обласного військового комісара, підполковник Михайло Дзигаленко, передає УНН-Центр.

"В свій час був наказ, згідно якого ми зняли усіх 40-річних вінничан із військового обліку. Зараз всі військкомати його відновлюють. В першу чергу ми ставимо на облік військовозобов’язаних до 50 років. Адже, якщо і надалі держава буде працювати у напрямку чергових хвиль мобілізації, то до 50 років чоловіки зобов’язанні йти на службу, а після 50 років лише в добровільному порядку. На Вінниччині в рамках відновлення військового обліку, майже 5 тисяч осіб із числа військовозобов’язаних не з'явилися до військкоматів за повістками", – зауважив Дзигаленко.

Він також додав, що військові комісаріати почали підготовчі заходи до наступної черги мобілізації ще 5 місяців тому.

За цей час вручено приписів придатним до військової служби без обмежень 75% солдатсько-сержантського складу та 40% офіцерам запасу.

3 коментарів на “До військкоматів за повістками не з’явилися майже 5 тисяч вінничан

  1. Це не законно і юридично не правильно.Згідно статті 58 Конституції України закон не має зворотної дії.Ці люди не є військовозобовязаними. А поновитись на обліку можуть тільки з власного бажання.

  2. Крім того, до 01.04.2014 року існувала норма ст. 28 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», згідно якої, граничний вік перебування в запасі військовозобов’язаних рядового складу становив 40 років. В будь – якому випадку, особу яку було виключено з військового обліку не можуть ні викликати до військового комісаріату, ні проводити щодо неї ВЛК, ні тим більше призивати до військової служби під час мобілізації. Так зване поновлення на військовому обліку та призов до військової служби, осіб які раніше були виключені з військового обліку, можливе лише з ініціативи чи добровільної згоди колишнього військовозобов’язаного. Якщо жодних погоджень на поновлення на обліку та призову на військову службу Вами не висловлювалося, однак Вам надійде повістка, раджу подавати до ВК запит про надання інформації щодо виключення з військового облік

  3. Исключали автоматически, а поставить вновь только добровольно, отсутствие печати об исключении это формальность за которую нет ответственности находящемуся в отставке.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *