Найбільші профспілки Греції оголосили про проведення завтра загального страйку

Новини Світу

 Найбільшими профспілками країни – Вищою радою профспілки держсектора і Загальною конфедерацією праці Греції було оголошено провести в четвер загальний страйк проти системи страхування та пенсійної реформи.

До страйку долучились Грецька конфедерація фахівців, майстрів і купців і Національна конфедерація торгівлі та підприємництва. Також зазначається, що Грецька Федерація моряків проведе 48-годинний страйк починаючи з 6:00 ранку в четвер до 6:00 ранку в суботу.

Адвокати, нотаріуси, водії вантажівок, лікарі та фармацевти також вирішили взяти участь у загальному страйку. Вже сьогодні грецькі журналісти проводять 24-годинний страйк.

"Сектор засобів масової інформації будуть страйкувати з 6:00 середи до 6:00 ранку четверга, так вони зможуть забезпечити висвітлення загального страйку, що почнеться в четвер", – повідомили організатори заходу.

ЗМІ вимагають збереження Фонду страхування видавців, редакторів та працівників друку в якості незалежного фонду засобів масової інформації за участю в ньому всіх категорій працівників галузі.

Відповідно до рішення ради Грецької федерації журналістів, в страйку візьмуть участь всі державні та приватні ЗМІ – газети, телеканали, радіо. Також до акції протесту приєдналися технічні працівники ЗМІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *