Хірургічний корпус «пироговки» хочуть здати вже до кінця року

Новини Вінниці

У грудні 2016 року планується будувати та ввести в експлуатацію хірургічний корпус обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова.  Обладнання звозитимуть з інших корпусів закладу, – повідомив заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

«Кошти, щоб завершити хірургічний корпус передбачені немалі – понад 40 мільйонів гривень. Звісно, цього недостатньо. Та нині частково вже є обладнання на першому поверсі, і воно працює. Частково також буде перенесено існуюче обладнання, яке неефективно використовується у інших корпусах та відділеннях», – розповів Ігор Івасюк.

За його словами, частково проект буде реалізовуватися на засадах державно-приватного партнерства.

«Вважаю це теж один із варіантів вирішення проблеми. Адже біля лікарні є чимало медичних структур, які надаю платні послуги – особливо, що стосується діагностики. Тому деякі послуги корпусу можуть бути платними. Але нам і так доводиться викладати гроші, і часто це відбувається не досить прозоро. Ми ж ці структури залучимо до співпраці, всі фінансові надходження будуть прозорими і направлятися на підтримку обладнання», – каже посадовець.

Завершення будівельних робіт та придбання медичного обладнання для хірургічного корпусу заплановано на травень-грудень 2016 року. На все разом потрібно 260 млн грн. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *