Харчування для молодших школярів на Вінниччині збережено

Новини Вінниці

У Вінницькій області, попри скасування фінансування харчування для учнів 1-4 класів з держбюджету, діти продовжують отримувати обіди. Також харчування отримують діти  з незахищених категорій. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

«Закон дозволяє використати кошти, які не були витрачені в рамках освітньої субвенції попереднього року, на розвиток навчальних закладів. Такі залишки у нас є фактично по всіх районах, тож їх можна використати на харчування», – сказав Ігор Івасюк.

За його словами, багато районів вживають заходів щодо здешевлення харчування, заключаючи інвестугоди з підприємцями, які безкоштовно надають, наприклад, хліб, молоко, городину.

«Нині в області не спостерігається критичної ситуації у цьому питанні, адже за рахунок бюджетної децентралізації фінансові надходження територіальним громадам зросли суттєво. Тож харчування здійснюватиметься і за рахунок місцевих скарбниць. До того ж, влітку харчування дітей не відбувається. За цей час можна провести сесії, подивитися які є надходження в бюджети, і за рахунок їх перевиконання можна забезпечити харчування дітям», – розповів посадовець.

Він навів приклад Вінниці, де харчування школярів профінансували до кінця навчального року. Також виділили гроші на харчування дітей під час роботи пришкільних таборів влітку.

Нині в середньому на Вінниччині на одну дитину в тиждень виділяється 42 гривні – для вихованців шкіл та інтернатів, та 45 – для учнів професійно-технічних навчальних закладів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *