29 протоколів за неприбраний сніг склали поліцейські на вінницьких підприємців

Новини Вінниці

За січень у Вінниці складено 29 протоколів на суб’єктів господарювання за не розчищення від снігу та льоду територій навколо закладів, організацій та установ. За це їм загрожує від 850 до 1700 грн. штрафу. Рейди проводять працівники Муніципальної поліції.

«Протягом січня працівниками Муніципальної поліції суб’єктам господарювання було надано 410 приписів про усунення недоліків з зимового прибирання навколо закладів, на злісних порушників складено 29 протоколів, – розповідає начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик. – Потім протоколи виносяться на розгляд адмінкомісії, яка і призначає штраф. Відповідно вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення підприємців можуть оштрафувати на суму від 850 до 1700 грн».

Відповідно до Правил благоустрою міста на суб'єктів господарювання, що утримують або експлуатують об'єкти, покладається зобов’язання очищувати від снігу і льоду територію на відстані  20 метрів  по периметру об’єкту та до проїжджої частини вулиці. Також підприємці повинні розчищати тротуар та територію зупинки громадського транспорту, якщо вони розташовані поряд із закладом, а також посипати їх протиожеледними матеріалами. А під час відлиги залишки льоду та піску потрібно прибрати. Очищати від льоду та бурульок потрібно і карнизи магазинів, перукарень, кафе та інших закладів і установ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *