У Вінниці півсотні «кіборгів» нагородили медалями «За оборону Донецького аеропорту»

Новини Вінниці

У вінницькому Будинку офіцерів сьогодні, 20 січня, нагородили близько півсотні «кіборгів». Захисникам у день річниці пекельних подій у Донецькому аеропорту вручили медалі «За оборону Донецького аеропорту».

Серед нагороджених – кіборг Анатолій Глемейда. До війни він працював торговим агентом, як прийшла повістка, одразу вирішив йти захищати державу.

«У зону АТО потрапив 8 листопада 2014 року, через два тижні вже були в селі Опитне під Донецьким аеропортом. Нас почали крити бомбами, мінами, «градами». Що таке війна я повністю зрозумів тоді, коли перший раз побачив, як привозять мертвих хлопців. Був в аеропорту. Сили, щоб витримали всі випробування мені давав синок, якому зараз 2,8 років. Пам’ятаю, що завжди молився, щоб ще раз обійняти свого сина. Інколи говорив з ним по телефону, він завжди казав, що чекає мене. Тако​ж дуже підтримували хлопці, які були поряд», – розповів боєць.

Нагородили також волонтерів – вручили медалі «Сильному духом».

«Більше двох з половиною років тому проти нашого народу почалася війна. Ми її називаємо по-різному –  гібридною, тихою. Але від цього нічого не змінюється. Ареною став наш Схід: Донецька і Луганська область. Але в якому б міcці це не розпочалося, все одно український народ не допустив би того, щоб його загарбали, зломили, знищили нашу молоду державу. Символом цієї боротьби став Донецький аеропорт і його захисники. Кіборги показали приклад згуртованості, мужності, героїзму. Я дякую батькам наших захисників за те, що ви виховали таких хлопців, дякую родинам, які чекали та підтримували героїв», – сказав заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України по роботі з особовим складом полковник Олег Грунтковський.

Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *