Як вінничанам вберегтися від грипу, – СЕС

Новини Вінниці

Задля профілактики та запобігання захворюваності на ГРВІ та грип населення області у 2016 році, Головне управління Державної санепідслужби у Вінницькій області роз’яснили вінничанам які симптоми недуги можна лікування вдома, а при яких потрібно терміново звертатися до лікарів.

Як зауважили фахівці, при появі перших симптомів грипу, а це підвищена температура тіла, біль у горлі, кашель, нежить, біль у м'язах, людина обов'язково повинна залишатися вдома – щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку. З будь-якими з цих симптомів не варто виходити на вулицю навіть заради візиту до лікаря – його слід викликати додому. Призначене лікарем симптоматичне лікування у домашніх умовах може бути достатнім для одужання. Якщо стан хворого не погіршується, необхідно продовжувати лікування вдома до повного зникнення симптомів.

У разі погіршення здоров’я в обласній СЕС радять викликати "швидку" чи самим їхати до лікарні. Продовжувати лікування вдома небезпечно, якщо спостерігається сильна блідість або посиніння обличчя, затруднення дихання; висока температура тіла, що довго не знижується , багаторазове блювання та випорожнення; порушення свідомості – надмірна сонливість чи збудженість; болі у грудній клітці; падіння артеріального тиску. Затримка з госпіталізацією може призвести до смерті хворого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *