Скільки людей померло від грипу на Вінниччині – 25 чи 7?

Новини Вінниці

Про 25 летальних випадків внаслідок ускладнень від грипу на Вінниччині заявила народний депутат від «Самопомічі», заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я  Ірина Сисоєнко. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук. Разом з тим, директор Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України Любов Некрасова повідомила про сім офіційних випадків смертей від грипу.

«Станом на сьогодні, грипом захворіло 5,7 % всього населення країни. З них 70 % – це діти, вагітні. Найбільша кількість випадків у Вінниці, Одесі, Харкові, Києві та Київській обл. В порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%.  В Одесі вже померло – 28, у Вінниці – 25 осіб. Особливо мене занепокоює 25 летальних випадків у Вінниці, 5 з яких – внаслідок грипу В, що є набагато легкою формою в порівняні з H1N1, тож будемо розбиратись, чому так сталось», – написала Ірина Сисоєнко.

Проте Любов Некрасова повідомила, що з початку епідемічного сезону з 1 жовтня 2015 року і до 10 січня в Україні офіційно зареєстровано 25 випадків смерті від грипу. Про це вона сказала на брифінгу сьогодні, 12 січня.

За її словами, серед померлих від грипу – 1 дитина до п'яти років, 23 дорослих людей працездатного віку від 30 до 60 років і одна людина віком понад 60 років.

«Найбільша кількість летальних випадків офіційно зареєстрована в Одеській області – там померло 15 осіб, Вінницькій – 7, Харківській – 1, Києві – 2. всі люди звернулися по медичну допомогу на п'ятий-шостий день, а після госпіталізації летальні випадки сталися в першу або другу добу. Йдеться про офіційно зареєстровані випадки, а неофіційні дані з лікувальних установ можуть відрізнятися у бік збільшення», – сказала Некрасова.

Тож, вочевидь, нардеп Ірина Сисоєва володіє даними безпосередньо з лікувальних установ.

У прес-службі МОЗ України повідомили, що минулого тижня, з 4 по 10 січня 2016 року, на грип та ГРВІ по Україні захворіло 123 тис. 789 осіб, із них 61,7 % становлять діти віком до 17 років.

«Показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги та знаходяться в межах від – 6,4 % у Вінницькій, до – 78,8 % в Івано-Франківській областях. Показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення України в порівнянні з минулим тижнем зменшився на 3,2 % та складає 31,8 на 10 тисяч населення. Найвища захворюваність на грип та ГРВІ зареєстрована в Вінницькій – 60,5, найменша у Харківській областях – 14,3 на 10 тис. населення. Окрім того, за звітний тиждень зареєстровано 12 летальних випадків від грипу: 11 в Одеській області та 1 в м. Києві», – повідомили у прес-службі МОЗ.

Також у Міністерстві поінформували, що з початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 117 тис. 175 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *