“Вінницягаз” у січні безплатно встановить 109 газових лічильників

Новини Вінниці

Протягом січня ПАТ «Вінницягаз» безплатно встановить 109 лічильників газу в 11 будинках. Це лічильники для споживачів, котрі використовують газ для підігріву води та приготування їжі.

Встановлення лічильників відбувається в рамках другого етапу інвестиційної програми ПАТ «Вінницягаз», відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

«У нас наприкінці року було близько тисячі споживачів, які підписали офіційну відмову від встановлення таких лічильників. Проте, почувши інформацію, що споживачам без лічильників припинятимуть постачання газу, почали самостійно писати заяви. Із цих тисячі людей заяви написало 7% споживачів», – повідомили у прес-службі підприємства.

Вінничан, які написали заяви, поставлено в чергу на встановлення лічильників. Усього в місті без лічильників газу залишається близько восьми тисяч споживачів, котрі використовують газ для підігріву води та приготування їжі. Тому якщо вони не бажають чекати черги, придбати лічильники можуть самостійно та викликати для їх встановлення фахівців ПАТ «Вінницягаз».

Стосовно тих споживачів, котрі ігнорують вимоги закону, підприємством будуть вживатися відповідні заходи.

До слова, з початку року в області стартує третій етап програми ПАТ «Вінницягаз» – встановлення газових лічильників споживачам, котрі використовують блакитне паливо лише для приготування їжі.

Довідка: В рамках програми ПАТ «Вінницягаз» встановлює лічильники мембранного типу від компанії "САМГАЗ". Вони мають високу точність вимірювання та стійкість до кліматичних умов України. Якість цих лічильників підтверджена сертифікацією в Україні, Росії, Білорусі та країнах Європейського Союзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *