Внесок Вінниччини на обороноздатність держави перевищив 215,7 млн грн

Новини Вінниці

Із початку 2015 року платники Вінницької області сплатили до державного бюджету понад 215,7 млн грн військового збору. Це більш ніж на 39,7 млн грн перевищує індикативний показник. Тільки у листопаді поточного року розмір цього платежу  склав 24,2 млн грн.

Нагадаємо, що військовий збір в Україні запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5%  від об’єкта оподаткування. Платниками є: фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами; фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Варто зазначити, що з 11 червня та 9 липня 2015 року набрали чинності Закони України № 381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору» та № 548-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції». Зокрема Законами скасовано військовий збір на операції фізичних осіб з валютними цінностями, в тому числі на конвертацію валютних переказів, валютно-обмінні операції та операції з банківськими металами, а також тимчасово, на період проведення АТО, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції.

За інформацією: ГУ ДФС у Вінницькій області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *