Ексміністр Польщі: Влітку на саміті НАТО можуть ухвалити рішення про збиття ракет РФ на заході України

Новини Вінниці Новини України

Союзники НАТО могли б збивати російські ракети, що летять у напрямку Польщі, над територією України. Про це в коментарі “Укрінформу” заявив колишній міністр національної оборони Польщі, експерт із питань безпеки Януш Онишкевич.

За його словами, на сьогоднішній день НАТО “не може розтягнути свою парасольку безпеки над територією західної України”.

“Але нині можна й потрібно зробити таким чином, щоб ракети, які можуть порушити повітряний простір Польщі, могли збиватися польською системою ППО з території нашої країни. Утім, це потребуватиме володіння польською стороною повною ситуаційною обізнаністю про повітряний простір України, тобто інформацією з українських радарів та інших засобів, чого на сьогодні польська сторона не має”, – зазначив Онишкевич.

Ексміністр уточнив, що рішення про збиття ракет над Україною, що летять у напрямку Польщі, можна ухвалити, але це потребуватиме подолання опору та табу, зокрема і з боку партнерів по НАТО, адже вони мають погодитися на застосування союзницьких засобів ППО або принаймні не виступати проти.

У зв’язку з цим Онишкевич припускає, що досягти рішення про збиття ракет, що летять у напрямку Польщі, можна буде вже під час саміту НАТО, що відбудеться в липні у Вашингтоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *