Гроші на піар? Вінницька облрада планує витратити 54 мільйони гривень на «інформаційні потреби»

Новини Вінниці Топ

Протягом наступних чотирьох років Вінницька обласна рада планує витратити на власні інформаційні потреби 54 мільйони гривень. Такі видатки передбачає «Регіональна програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2022-2025 роки», яку має розглянути сесія облради.  

Відповідно до програми, на «висвітлення діяльності органів виконавчої влади» з бюджету Вінниччини планується витрачати 798 тисяч гривень на рік. Ще до 1 мільйона гривень в рік передбачається витрачати на відеороліки та матеріали у ЗМІ про роботу місцевої влади.

Цікаво, що стільки ж, по 1 мільйони гривень на рік, передбачено витрачати на проєкти громадських організацій. Ще по 100 тисяч витрачатимуть щороку на вивчення громадської думки.

На  квіткову продукцію, відзначення свят, історичних та визначних подій, ювілейних та пам’ятних дат,  участь делегацій області у загальнодержавних заходах у м. Києві та регіонах України, прийому офіційних делегацій, друковану продукцію, зовнішню рекламу, грамоти, подяки, бланки, проведення інших заходів виділятимуть від 3 до 3,8 мільйонів грн на рік.

«Дістанеться» із загальної суми і місцевим книговидавцям та авторам. Так, на видання творів місцевих авторів та фінансування редакційних груп «Реабілітовані історією», «Книга пам’яті України», «Звід пам’яток історії та культури Вінниччини» планують виділяти в межах 4-4,5 мільйонів грн на рік. Ще по 500 тисяч гривень на рік витрачатимуть на  видання творів серії «Моя Вінниччина». На фінансову підтримку видавничого дому «Моя Вінниччина» планують виділяти від 1,5 до 1,8 мільйона гривень на рік.

Фото: Vежа

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *