Апеляційний суд не пом’якшив вирок вінничанину, який ухилявся від призову

Новини Вінниці

Вінницький апеляційний не задовільнив скаргу адвоката та залишив без змін вирок молодому чоловікові, який ухилявся від строкової служби в армії. Про це повідомляє пресслужба суду.

«Як установив суд, Щ. відмовився отримувати повістку про призов, про що написав відповідну заяву, до військкомату не прибув і не повідомив про причини неявки.

За такий вчинок його покарано двома роками обмеження волі, а на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням. Тривалість іспитового строку – два роки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в апеляційній скарзі адвокат просив зменшити покарання вдвічі. Мвою позицію захисник аргументував  позитивною характеристикою  обвинуваченого, відсутністю зухвалості в його діяннях, тим, що він визнав свою вину і розкаявся. Натомість прокурор не вважав за потрібне змінювати вирок.

До речі, як передає пресслужба суду, обвинувачений визнав свій вчинок неправильним і пояснив, що свого часу не пішов служити, тому що бажав втупити до одного з вищих навчальних закладів Польщі. Молодий чолові стверджує, що тепер готовий виправитись та піти на строкову службу.  

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *