Скальський не зміг відповісти, коли Вінниччиною курсуватимуть електрички

Новини Вінниці

Хоча навіть у деяких західних регіонах, де помітно активніший коронавірус поступово відновлюють рух залізничного транспорту, на Вінниччині пом’якшення вважають передчасними. Принаймні це стосується відновлення курсування приміських електропотягів.

За словами голови Вінницької ОДА Владислава Скальського, причина того, що послаблюються карантинні обмеження повільно, у періодичних спалахах коронавірусу, а в електричках складно слідкувати за дотриманням дистанції.

«Рішення обласної комісії про відновлення перевезень в потягах “Інтерсіті” було прийнято в результаті нашої тривалої комунікації з «Укрзалізницею» та після того, як ми пересвідчилися, що продаж місць на потяги відбувається у шаховому порядку, а також є можливість забезпечити належний рівень дезінфекції. Що стосується електричок, то тут питання є більш складним», – зауважив Владислав Скальський. 

«Обережність» обласної влади у питанні відновлення руху електропотягів пояснюється тим, що періодично добова кількість випадків зараження на COVID-19 у 1,5-мільйоному регіоні перевищує 20 осіб.

«В будь-якому разі рішення про відновлення перевезень електричками буде прийматися колегіально з урахуванням усіх показників, оцінок фахівців медичної галузі, епідеміологів. На мою думку, кожен вид транспорту та кожен вид сполучення варто було б відпускати по одному, і, відповідно, постійно моніторити ситуацію щодо змін рівня захворюваності населення на COVID-19», – зазначив очільник області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *