НАТО, спорт, авіа-шоу: у Вінниці завершився ювілейний Кубок Героїв спецназу з футболу

Новини Вінниці Топ

У Вінниці, сьогодні, 27 липня,  завершився п’ятий, ювілейний Кубок Героїв спецназу з футболу. На полі Центрального міського стадіону між собою зіграли 5 команд: «морські котики» 73-го учбового центру (Очаків), 3-й Кропивницький полк спецназу, 8-й полк спецназу з Хмельницького, 142-й центр (Бердичів) і збірна Центру спеціальних операцій. Поза турніром, у товариських матчах, грала команда сил НАТО, до якої увійшли військовослужбовці з Великої Британії, Канади США та Литви.

  • Ми хочемо зробити турнір міжнародним, тому запросили військових НАТО, і вони приїхали. Цього разу вони прибули, щоб оцінити рівень турніру, але, сподіваюсь, вже з наступного року сили НАТО безпосередньо візьмуть участь у змагальному процесі, – розповів ідейний натхненник Кубка Героїв спецназу, голова правління ГС «Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський.  

Самі ж військові альянсу зазначають, що приїхали до Вінниці для налагодження добрих стосунків із українськими колегами.

  • Ми приїхали, аби продемонструвати підтримку Збройним силам України, виявити повагу до ветеранів, яких з’явилось багато серед ваших військових. Команда в нас інтернаціональна, щоб зігратись ми проводили спільні тренування, розподіляли ролі на полі. Я граю захисника,  – говорить капітан-лейтенант Збройних сил Великої Британії Бен Морган

Перед фінальною грою турніру, в якій зустрілися «морські котики» з Очакова та десантники 3-ого окремого полку з Кропивницького, глядачам на стадіоні продемонстрували авіа-шоу.  На футбольне поле з літака Ан-2, що перебував на висоті 1 500 метрів, десантувались досвідчені спецпризначенці. Стрибали військові із парашутом «Крило».

Матч, до речі, виграли військові з Очакова з рахунком 2:0. Принаймні до наступного року Кубок героїв спецназу перебуватиме у них.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *