Вінничанина судитимуть: влаштував стрілянину на заправці та поранив людину

Новини Вінниці

Жмеринською місцевою прокуратурою до Тиврівського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно вінничанина, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганські дії із застосуванням зброї.

Так, у квітні 2018 року, на одній із автозаправних станцій міста Гнівань Тиврівського району, під час словесного конфлікту обвинувачений із пістолета моделі «ПМР-УОС» двічі вистрелив. Один пострі був угору, а другий – в бік потерпілого, який отримав проникаюче поранення правої ноги.

Попередньо дії винної особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України (заподіяння легких тілесних ушкоджень) та прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку із відмовою потерпілого від обвинувачення.

Прокуратура Вінницької області із таким рішенням не погодилась та скасувала його.

За результатами проведених у подальшому слідчих дій  змінено кваліфікацію вчиненого діяння на ч. 4 ст. 296 КК України та обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення кримінального правопорушення санкцією  ч. 4 ст. 296 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Довідка. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *