Право експорту продукції на ринки Європейського Союзу станом на 25 листопада вже мають 277 вітчизняних підприємств.
Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок ЄС. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, із них 97 – підприємства, які виробляють харчову продукцію, 180 – це підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження", – зазначив Лапа.
Він уточнив, що із зазначених 97 підприємств-виробників харчових продуктів 7 – виробники м’яса птиці та продуктів із нього, 19 – риби і рибопродуктів, 2 – яєць та яйцепродуктів, 49 – меду бджолиного, 5 – жаб’ячих лапок та равликів, колагену -1, кишкової сировини – 1.
При цьому, наголосив Лапа, у поточному році в результаті довготривалих спільних зусиль держави та бізнесу 13 українських підприємств були схвалені на експорт до ЄС молока та молочних продуктів.
"Для багатьох підприємств право експортувати на ринок ЄС – це питання статусу, і це серйозна перевага на інших ринках збуту", – зазначив голова Держпродспоживслужби.