На ювілей вінницькому «Барвінку» подарували музичні інструменти

Новини Вінниці

Вінницький міський центр «Барвінок» відзначив 20-річчя від часу свого заснування. Вихованці та викладачі закладу влаштували ювілейний концерт у театрі імені Садовського. Привітати центр завітали представники міської та обласної влади, які вручили «Барвінку» подарунки, серед яких – два електропіано.

«Коли глядачі знаходяться в залі та бачать, як ви гарно та злагоджено танцюєте, мало хто задумується, яка це наполеглива та важка робота. Скільки зусиль потрібно докласти, щоб колектив працював як єдиний моноліт. Тож дякую вам за професіоналізм, витримку, любов до культури, за те, що ви даруєте вінничанам радість та позитивні емоції. Бажаю, щоб ви завжди були першими не тільки у Вінниці чи Вінницькій області, а й в Україні, щоб вас знали у Європі», – сказав у вітальному слові міський голова Сергій Моргунов.

«Відзначення 20-річчя центру «Барвінок» співпало з проведенням у Вінниці великого форуму у рамках «Вишеградської четвірки». А найбільшим народним дипломатом Вінницької землі є діти з «Барвінку», адже вони представляють Україну за її межами», – зазначив голова ОДА Валерій Коровій. Голова обласної ради Анатолій Олійник подякував колективу за їхню роботу, спрямовану на популяризацію українського мистецтва, творчості та самобутності.

Цього дня вітання приймали викладачі, вихованці та їхні батьки. Почесною грамотою Верховної Ради за заслуги перед народом нагородили заступників директора центру «Барвінок» Сергія Завірюху та Олексія Сливку. Почесну відзнаку міського голови «За вагомий внесок у розвиток міста» отримав Олександр Оніщук, який працює завідуючим хореографічним відділенням центру та керівником хореографічного гуртка Народного ансамблю танцю «Барвінок». А вихованці «Барвінку» подарували представникам влади власноруч намальовані картини з гербами міста та області.

У Вінницькому міському Центрі художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» наразі займається 1600 дітей. Заклад був створений у 1996 році і за роки існування став осередком народної культури та центром виховання підростаючого покоління. 11  квітня Центр відзначив свій ювілей.

За інформацією: Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *