У Вінниці рибалкам пояснили правила безпеки на льоду (Відео)

Відео Новини Вінниці

Вінницькі рятувальники розповіли любителям зимової риболовлі про правила поводження на льоду. Рейд по водоймах міста влаштували разом із медиком. Про це повідомив заступник начальника зі зв’язків із ЗМІ ГУ ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий.

"Група із шести рятувальників та фельдшера пройшлася по місцях, де у Вінниці найчастіше зустрічаються зимові рибалки – це Вишенське озеро та річка Південний Буг. Більше сотні рибалок роздали спеціальні листівки, де розповідається про правила безпеки на льоду, методи порятунку у ситуації, коли людина провалилася під лід. Медик розповів про шкоду вживання алкоголю під час морозів", – розповів О.Кутовий.

Також рятувальники розповіли, які елементарні засоби порятунки повинні мати при собі рибалки перед тим, як виходити на лід.

"Такі засоби можна виготовити власноруч. Рибалкам пояснили, як це зробити. Хоча більшість рибалок уже досвідчені – займаються цим хобі більше 30 років. Тому часто діляться досвідом із новачками. Проте й вони часто не звертають уваги на товщину льоду. Безпечним вважається лід не тонше 10 сантиметрів", – сказав О.Кутовий.

За його словами, такі рейди рятувальники проводитимуть щотижня щонайменше до березня – поки не зійде крига.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *