Побиття дитини на Вінниччині: загрози життю 6-річного Іванка немає

Новини Вінниці

6-річний Іванко, якого днями доставили до Козятинської районної лікарні із черепно-мозковою травмою, саднами та гематомами, близько року жив у хаті без світла та опалення із батьком та мачухою. Сусіди кажуть: у будинку не було жодної іграшки, а над хлопцем регулярно знущались. Втім, хто побив Іванка, залишається невідомим.

П’ють, їсти нема що, отак і живуть. Батько прийшов з тюрми, в нього є ще одна дитина десь,каже сусідка горе-одини, жителька села Велике Любов Завіранська

«Швидку» для хлопчика викликали односельці, коли батько Руслан та мачуха Людмила везли його, побитого та змученого, в електричці до районної клініки. Побачивши стан дитини, медики одразу направили його до обласної лікарні.

Забій головного мозку легкого ступеня, множинні забої м’яких тканин склепіння черепа, обличчя. Ну і також забої м’яких тканин тулуба та кінцівок. Для дитини це і фізична травма і емоційна, тому що це зробила близька людина, – сказавнейрохірург Вінницької обласної дитячої лікарні Сергій Волощук

До речі, побите обличчя і в мачухи Людмили. Жінка, яку сьогодні затримали за підозрою у катуванні малого, запевняє – її побив співмешканець за те, що не догледіла Іванка. За її версію, хлопець впав з печі, коли вона пішла зустрічати з електрички Руслана. Іванкові ж, говорить вона, дісталося від батька  за неслухняність:

Прийшли ввечері, він його бив в груди. Мене ж він вдарив ногами по нирках

Батько знаходиться біля Іванка у лікарні і звинувачує у побитті сина співмешканку:

Я прийшов, побачив, що в сина гематоми. Питаю: Ваня, хто це зробив? Він каже: мама. Я не видержав, жінці вже тоді «втулив»

Зараз життю Іванка нічого не загрожує, але його психологічний стан важкий. Його матір свого часу позбавили батьківських прав через зловживання алкоголем, а батько навіть не знав, що в нього є син. Чотири роки життя хлопчик провів у дитячому будинку і може туди повернутися, якщо так вирішать соціальні служби.

Батькові та мачусі загрожує до п’яти років в’язниці, основною підозрюваною у кримінальній справі про побиття Іванка вважається Людмила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *