Морквяно-апельсиновий кекс – смачний і ароматний десерт, який поєднує в собі ніжність моркви та свіжість цитрусових. Морква надає випічці соковитості, а апельсин – яскравого смаку й приємного аромату. Крім того, цей десерт є досить корисним, адже містить вітаміни та натуральні інгредієнти. Рецепт від Сookpad.
Інгредієнти
| Морква | 1 шт. |
| Яйця | 2 шт. |
| Цукор | 250 г |
| Борошно | 300 г |
| Цедра апельсина | з 1 шт. |
| Сік апельсину | з ½ шт. |
| Розтоплене вершкове масло | 100 г |
| Розпушувач | 12 г |
| Глазур: | |
| Вершкове масло | 30 г |
| Шоколад | 40 г |
| Вода | 1 ст. л. |
Спосіб приготування:
Крок 1
Моркву натираємо на терці. Додаємо до неї яйця, цукор, сік апельсину, цедру та вершкове масло. Все ретельно збиваємо блендером до однорідності.
Крок 2
Далі просіюємо борошно та додаємо розпушувач. Перемішуємо.
Крок 3
Заливаємо тісто у форму. Можна її попередньо змастити маслом.
Крок 4
Випікаємо 1 годину при 170° C, орієнтуйтесь на вашу духовку.
Крок 5
Для глазурі все змішати та прогріти до однорідної маси, полити готовий кекс.