Морквяно-апельсиновий кекс – простий рецепт

Новини Вінниці Статті

Морквяно-апельсиновий кекс – смачний і ароматний десерт, який поєднує в собі ніжність моркви та свіжість цитрусових. Морква надає випічці соковитості, а апельсин – яскравого смаку й приємного аромату. Крім того, цей десерт є досить корисним, адже містить вітаміни та натуральні інгредієнти. Рецепт від Сookpad.

Інгредієнти

Морква1 шт.
Яйця2 шт.
Цукор250 г
Борошно300 г
Цедра апельсиназ 1 шт.
Сік апельсинуз ½ шт.
Розтоплене вершкове масло100 г
Розпушувач12 г
Глазур:
Вершкове масло30 г
Шоколад40 г
Вода1 ст. л.

Спосіб приготування:

Крок 1

Моркву натираємо на терці. Додаємо до неї яйця, цукор, сік апельсину, цедру та вершкове масло. Все ретельно збиваємо блендером до однорідності.

Крок 2

Далі просіюємо борошно та додаємо розпушувач. Перемішуємо.

Крок 3

Заливаємо тісто у форму. Можна її попередньо змастити маслом.

Крок 4

Випікаємо 1 годину при 170° C, орієнтуйтесь на вашу духовку.

Крок 5

Для глазурі все змішати та прогріти до однорідної маси, полити готовий кекс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *