«Битва за Світло»: в Україні презентують фільм про людей, які захищають від енергетичного тероризму рф

Новини України

Презентовано офіційний трейлер документального фільму «Битва за Світло» режисера Василя Київського. Фільм розповідає про людей, які захищають Україну від енергетичного тероризму рф. Це бійці протиповітряної оборони, рятувальники ДСНС та енергетики.

У зйомках фільму взяв участь чемпіон світу Олександр Усик. Саундтреком до трейлеру стала пісня Кузьми Скрябіна «Кораблі». Серед героїв фільму з Повітряних Сил — командири зенітно-ракетних комплексів, які першими зустрічали вогнем літаки та гелікоптери ворога 24 лютого. Бійці, які тримають рекорд з кількості знищених ракет та шахедів. Військові пілоти, які виконують секретні
місії.

Окремий розділ фільму присвячений героїчній роботі ДСНС — рятувальникам, які працюють на найскладніших пожежах на стратегічних об’єктах. В фільмі розповідається історія героя без зброї, який під час порятунку людей потрапив під цілеспрямований удар росії по гарнізону ДСНС.

Також один з епізодів фільму розповідає про енергетиків ДТЕК, які під час обстрілу залишались на теплоелектростанції, щоб не допустити ще більш масштабних наслідків після атаки. Навколо приміщення, де знаходились енергетики, влучило чотири ракети. Вони до останнього не покидали робоче місце — поки вже не стало зрозуміло, що обладнання електростанції знищене вщент.

Під час зйомок команда фільму проїхала 20 000 кілометрів дорогами України. Зйомки проходили в тому числі на секретних об’єктах з дотриманням норм безпеки.

Джерело: https://mmr.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *