У Вінниці відбуватимуться безоплатні лекції про статеві стосунки та сексуальне здоров’я

Новини Вінниці

У Вінниці започаткували проєкт «Безпека. Довіра. Сексуальна реабілітація» з популяризації знань про статеві стосунки та сексуальне здоров’я. Перша зустріч в його рамках відбулась вчора, 26 вересня.

Як повідомляє Вінницька міська рада, на неї завітали дівчата-підлітки 14-17 років. Для них організували лекцію про сексуальне здоров’я.

Гінекологиня, клінічна психологиня, сексопатологиня Наталія Саврацька розповіла про теми анатомії та фізіології, прийняття змін у собі, репродуктивного здоров’я та сексуальної безпеки. Крім цього, до лекції долучилась психологиня Тетяна Коновалюк.

Ця тема досить рідко піднімається у школах. І підлітки черпають інформацію з соцмереж, яка може бути спотворена. Тому потрібно говорити про це з дівчатами та хлопцями, щоб вони отримали достовірну інформацію і не соромились змін у собі. Ба більше, це корисно і для дорослих людей. Як показує практика, ця тема цікавить спільноту, про те теми сексуальної освіти та сексуального здоров’я досі залишаються табуйованими, – каже Наталія Саврацька.

Такі зустрічі будуть проводити для різних вікових категорій кожного останнього четверга місяця на базі центру «Життєстійкість» та служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства» Вінницького міського центру соціальних служб. Адреса – Космонавтів, 30.

Для участі необхідна попередня реєстрація за номером телефону 097 600 72 69 (Оксана Бровчук) або 067 777 76 18 (Наталія Саврацька). Лекції безкоштовні.

Зазначено, що проєкт започаткували Вінницький міський центр соціальних служб, ГО «ПА «Довіра»» та Центр «Життєстійкість»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *