Про те,якою користю володіє імбир, знали ще наші предки. Корінь цієї рослини з успіхом застосовували для лікування захворювань шлунка, при різних розладах кишечника. У його складі є речовини, які благотворно впливають на весь організм в цілому.
Найчастіше люди відмовляються від вживання імбиру, бо не завжди знають, як правильно з ним поводитися. Але ж для профілактики і лікування простудних захворювань краще за нього, мабуть, нічого й немає. Імбир в їжу можна використовувати в складі перших або других страв, а також у вигляді добавки до десертів і напоїв. Існує достатня кількість рецептів, де він є важливим інгредієнтом.
Як правильно їсти імбир
Варто пам’ятати, що імбир має оригінальний смак, який не всім подобається. Однак у свіжому і в сухому вигляді він має різні відтінки післясмаку. Тому, спробувавши, наприклад, сушений продукт, не поспішайте робити висновки, якщо він вам не сподобався. Спробуйте шматочок “природного” або консервованого кореня, виберіть для себе найбільш прийнятний варіант.
Отже, ви придбали імбир у вигляді кореня. Перше, що варто зробити, це виділити для нього окрему дошку і ніж. Найкраще підійде синтетична дошка, тому що дерево міцно вбере запах, який потім може перейти і на інші продукти, які оброблятимуть на цій дошці. Промийте ретельно корінь і очистіть шкірку. Шар її робіть якомога тоншим, саме під нею розташовані найцінніші складові імбиру.
Можете додати імбир до першої страви, він відмінно підходить до м’яса. Ось тільки додавати його варто практично перед самим моментом готовності. Якщо вирішили покласти його до випічки, краще обирати сушений і додавати його просто в тісто. А на готову страву можна покласти імбир у цукрі. Розрахунок пропорцій ведіть від співвідношення 1 г імбиру до 1 кг ваги страви. Оригінальним вийде смак соусу з імбиром.
Кому не можна їсти імбир
Є й певні застереження при використанні цього продукту. Справа в тому, що імбир вважається лікарським засобом. Активно використовувати його можна лише тоді, коли впевнені, що у вас немає протипоказань та індивідуальної нестерпності.
Також пам’ятайте, що імбир – це пряність, в ній містяться ефірні масла, йому притаманний гіркий і пекучий смак, це специфічна його особливість, яка може бути протипоказана людям, які мають захворювання шлунка і сечового міхура. Крім того, імбир бажано виключити з меню вагітним і годуючим мамам. Відмовитися від продукту змушені і гіпертоніки, а також люди з проблемами серця, він може бути небезпечним для них, викликати ускладнення.
Іноді людину настільки приваблює бажання оздоровити і зміцнити свій організм, що вона забуває про почуття міри. Не варто думати, що імбир – панацея, якої чим більше в організмі, тим краще. Тільки допустимі кількості його принесуть вам користь. Надлишок, нехай навіть такого цінного продукту як імбир, тільки зашкодить, поселивши назавжди думку про його виключно негативний вплив.