Рівняни вивчали досвід Вінниці у сфері культурно-туристичного середовища

Новини Вінниці

Культурна спільнота Рівного упродовж трьох днів (11-13 травня) переймала досвід діяльності та розвитку культурних інституцій Вінниці у межах реалізації проєкту «Стратегія розвитку культури Рівного» та програми #EU4Сulture в Україні. 

Творці культури Рівного відвідали Вінницю, та ближче познайомилися із досвідом міста у розвитку культури та туризму, збереження архітектурних пам’яток, переосмислення міських просторів, промоції міста та про діяльність в умовах війни.

Під час візиту учасники делегації мали можливість обрати напрям у культурі Вінниці, з яким найбільше хотів би познайомитися. Таким чином, хтось потрапив до простору сучасного мистецтва «ПІЧ» та громадської організації «Plai», хтось відвідав приватний центр творчості «Дивосвіт», або Музей Коцюбинського, Молодіжний простір «Квадрат», Міський палац мистецтва, ЦМБ тощо.

Вінницькі колеги дуже привітно та дружньо прийняли рівнян та підготували неймовірну та  насичену програму. Окрім вивчення роботи культурних інституцій, стейкхолдери культури Рівного відвідали чимало музеїв, галерей, екскурсій та навіть побували на прем’єрі вистави «Неперевершена» у театрі ім. М. Садовського.

Особливо цікавими стали екскурсія катакомбами Костелу Святої Діви Марії Ангельської, у Музей міста Вінниці, Музей трамвая Вінниці та Національний музей-садиба М. Пирогова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *