У пів сотні вінничан є підозра на захворювання штамом «Дельта»

Новини Вінниці

Пів сотні зразків на визначення штаму коронавірусу «Дельта» відправили з Вінниччини до Києва. В Україні подібні дослідження проводить лише одна лабораторія. 

Як повідомляє «Суспільне», підтверджених випадків вірусу «Дельта» в області поки що нема. Сьогодні в лабораторному центрі тестують 200 — 300 зразків на добу, але ще пів року тому робили 2-2,5 тисячі.  

Хоч офіційно на Вінниччині поки вірусу «Дельта» не зафіксовано, пів сотні зразків у пацієнтів вже відібрано і відправлено до Києва, каже Степан Томин, завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру.

«Від людей, в кого були важкі клінічні прояви, були поїздки в Росію і через два тижні зʼявилися симптоми»,  розповідає Томин. 

За словами завідувача, зараз у Центрі готуються до нової хвилі коронавірусу. Нову хвилю чекають на початку осені. Але все залежатиме від кількості вакцинованих і тих, хто вже має імунітет. Наразі вже є все необхідне обладнання, а тест-системи зберігаються в холодильнику при -20 градусах. 

В Україні діє лише одна референс-лабораторія, де можна визначити штам вірусу. Працює вона в Києві на базі Центру громадського здоровʼя. 

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *