На Вінниччині кількість хворих на грип та ГРВІ тримається на низькому рівні

Новини Вінниці

Минулого тижня на Вінниччині зафіксовано низький рівень захворюваності на грип та ГРВІ. За даними обласного лабораторного центру МОЗ, інтенсивність поширення хвороби склала 481,4 випадків на 100 тисяч населення, що на 4,3 % нижче базового рівня.

Впродовж тижня за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось 7477 осіб, серед захворілих  4605 (61,5 %) дітей.  Було госпіталізовано 241 особа в т. ч. 204 дитини. Летальних випадків не зареєстровано.

У лабораторному  центрі зазначають: найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у м. Вінниця, Жмеринському, Могилів – Подільському та Немирівському районах.

З початку епідемічного сезону  у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 1 особи. Отримано 1 позитивний результат на вірус парагрипу.                                        

Для проведення специфічної  профілактики грипу  в цілому по області  відібрано 13008 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 7987 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *