У Вінниці пройшли масштабні навчання на Водоканалі – хімічно-небезпечному об’єкті (відео)

Відео Новини Вінниці

Протягом двох днів – 24-25 квітня – у Вінниці проходили спеціальні об’єктові навчання з питань цивільного захисту на базі комунального підприємства “Вінницяоблводоканал”.

Під час всеукраїнського заходу відпрацьовувалася ліквідація можливих надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечному об’єкті та пов’язана із цим організація захисту населення.

Представники апарату ДСНС України, обласних управлінь, спільно із керівниками департаментів цивільного захисту облдержадміністрацій та навчально-методичних центрів цивільного захисту населення та безпеки життєдіяльності з Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей спостерігали за проведенням показових навчань. Зокрема, всі учасники мали змогу взяти участь у моделюванні надзвичайної ситуації, від її початку до повної ліквідації. Були задіяні спеціальні екстрені служби, серед яких Служба порятунку, медицина катастроф та патрульна поліція.

Навчання проходило у три етапи. Першого дня були продемонстровані управління та практичні дії об’єктових спеціалізованих служб та формувань комунального підприємства при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації природного та техногенного характеру на семи спеціальних локаціях. На них показали, як відбувається відновлення водопостачання Вінниці за рахунок підключення насосної станції до резервного електроживлення, дії рятувальної ланки з медичною служби підприємства з надання домедичної допомоги в зоні завалів, ліквідація пожежі у виробничому приміщенні, огляд приведення у готовність аварійних бригад внаслідок гідравлічного удару, дії аварійної служби підприємства спільно із підрозділами ДСНС, згідно з планом взаємодії із ліквідації виливу хлору.

Заступник начальника відділу підготовки органів управління та навчання населення ДСНС України полковник служби цивільного захисту Дмитро Зайченко під час підбиття підсумків зазначив, що такі заходи дають можливість підприємству оцінити в ціломусвою готовність до здійснення заходів, передбачених планами реагування на надзвичайні ситуації, локалізації та ліквідації наслідків будь-яких аварій.

За інформацією: www.dsns.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *