У Вінницький ОДА «запустили» ліфт для мало мобільних громадян

Новини Вінниці

У приміщенні Вінницької облдержадміністрації та облради, сьогодні, 18 лютого, запрацював ліфт. Підйомник шведського виробництва із прозорими стінами призначений для громадян з інвалідністю та маломобільних груп населення. До кабіни веде зручний  під’їзд для інвалідних візків.

Як розповів головний архітектор області Леонід Гужва, на проектування були виділені кошти ще у 2016 році. Проектувальні роботи та розробка технічної документації тривали цілий рік, загальна вартість проекту – 2,9 мільйони гривень.  

  • Вантажопідйомність платформи становить  400 кг, а піднімається ліфт на 13 м 15 см , тобто до висоти  4-го поверху. Усі будівельні і монтажні роботи до кінця 2018 року були завершені, ми впевнені, що ліфт служитиме довго і надійно, – заявив він

«Запуск» ліфту відвідали представники міського центру оціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія», які одразу ж «прокатилися» на ньому.

  •  Це не просто підйомник, ліфт , це –  в першу чергу, свідчення про зміну свідомості. Раніше говорили що тут, в цьому приміщенні неможливо його встановити, але це виявилося можливим і здійсненим. Отже, людину з інвалідністю почали сприймати як повноправного члена суспільства, яка без перешкод може піти на засідання, колегії ,  які тут відбуваються. Це велике досягнення!, – підкреслила директорка «Гармонії» Олена Чорнобривенко

    За матеріалами: http://vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *