“Чим хата багата, тим і рада”: у Вінниці пригощали національними стравами восьми народів

Новини Вінниці

У Вінниці в суботу, 22 грудня, відбулося VI обласне свято національної кухні "Чим хата багата, тим і рада". Своїми стравами відвідувачів пригощали вісім національних спільнот, які проживають на Вінниччині.

Обласне свято національної кухні ми проводимо вже вшосте. Цьогоріч участь у ньому взяли вісім світлиць національних спільнот, які проживають на Вінниччині. Отож, тут можна скуштувати страви, традиційні для української, польської, білоруської, грузинської, єврейської, німецької, азербайджанської та ромської національних кухонь. Для відвідувачів це не тільки можливість скуштувати смаколиків, а й ближче познайомитися з традиціями різних народів, – повідомила заступниця директора Вінницького обласного центру народної творчості Олена Назарець.

За її словами, свято національної кухні відбулося у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. У національних світлицях не лише пригощали традиційними стравами, а й ділилися секретами їхнього приготування.

 

Так, у німецькій світлиці пропонували покуштувати традиційні ковбаски "Братвурст", грузини пригощали пиріжками хачапурі, білоруси – драниками, азербайджанці – пловом з м’ясом, а індійці – вегетаріанським бір’яні. Гідну конкуренцію їм склала знаменита тиманівська каша – так звана "засипана капуста", яку готують у Тиманівці Тульчинського району.

 

Урізноманітнили представлені національні наїдки польська грибна зупа й ромські тушкований короп та чай із сушених ягід.

На святі також можна було ознайомитися з виробами декоративно-ужиткового мистецтва національних товариств.

Свято національної кухні "Чим хата багата, тим і рада" – це обласний культурно-мистецький проект, який проводиться з 2008 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *