Торт «Щедрик» та намазки із сала: на Вінниччині розробили гастрономічні символи регіону

Новини Вінниці

Гастрогід Олена Павлова та кондитер Наталя Токар розробили «суто вінницькі» їстівні сувеніри: різдвяний торт «Щедрик», особливі шоколадні цукерки та перетерте сало за оригінальними рецептами. Все – виготовлене за власними рецептами.

Таємниць приготування торту кулінарні майстрині не розкривають, лише кажуть: святковий десерт виготовлений з натуральних інгредієнтів для куті, жодних барвників чи рослинних жирів у ньому немає. «Щедриком» торт назвали на честь композитора Миколи Леонтовича, який написав найвідомішу у світі різдвяну композицію саме на Вінниччині.

Ми дуже любимо додавати у десерти горіхи, мак та халву, – ледь не видала гастрономічні секрети Наталія Токар

А от рецептуру своїх фірмових намазок з перетертого сала жінки не приховують: до подрібненого на м’ясорубці «національного українського продукту» додають аджику, грецькі горіхи, кріп, цибулю, петрушку, перець, тмин і ще багато іншого, варіантів та комбінацій – безліч.  

Звичайно, калорій в цій страві захмарна кількість, але, якщо вам треба швидко відносити сили, ви зайшли з морозу, немає часу готувати, то саме вона вам допоможе. З чорним хлібчиком, зверху ще можна покласти дольку квашеного огірочку, – каже Олена Павлова  

Жінки сподіваються, що їхні страви стануть своєрідними кулінарними символами Вінниччини, як галушки у Полтаві чи кава у Львові. Перетерте сало, до речі, можна забрати із собою в інше місто чи країну у якості сувеніру, адже воно довго зберігається. Ціна 200 грамів продукту – 30 гривень.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *