Вінничани цьогоріч заплатили 470,1 млн грн податку за землю

Новини Вінниці

Плата за землю – у трійці лідерів бюджетоформуючих платежів місцевого бюджету. На її долю припадає нині понад 11,5% усіх податків, зборів та інших платежів, що надходять до місцевих скарбниць та контролюються фіскальними підрозділами області. За січень-липень 2018 року фіскальною службою Вінниччини забезпечено надходження 470 млн 122,7 тис грн плати за землю. Близько 68% цієї суми – це орендна плата, – повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

За словами посадовця, перевиконання прогнозованих показників склало більше 62 млн грн. Проти аналогічного періоду минулого року надходження зросли на 15%.

Щодо проблемних моментів під час адміністрування плати за землю,  Олег Мартинюк зазначає:

При середньому темпі росту орендної плати проти минулорічного на 18%,  є райони, де цей показник дорівнює 0 або  навіть від’ємний. При орендній платі за 1 га землі 8, 9 або 10 тис грн у кращих регіонах, є й такі, що виставляють розмір плати від 1 до 3 тис грн. Такого бути не може. Напрошується висновок, що різниця – це виплати „чорними” коштами, тобто такими, що не беруть участі у формуванні місцевих бюджетів.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *