Вінницька письменниця Наталка Доляк презентує нову книжку на Львівському Форумі видавців

Новини Вінниці

19-23 вересня до міста Лева з’їдуться літератори та читачі зі всіх куточків України та з-за кордону. Книжковий ярмарок та міжнародний літературний фестиваль проводиться вже двадцять п’ятий рік поспіль. Головні експозиції розташовуються в Палаці мистецтв та поблизу Палацу Потоцьких. Львів на кілька днів перетворюється на письменницьку Мекку.  У кав’ярнях та книгарнях відбудуться презентації, автограф-сесії, літературні читання та зустрічі з читачами.

Вінницька письменниця Наталка Доляк представлятиме на цьогорічному Форумі нову книжку –  оповідання трьох українських авторок:  власне Наталки Доляк і  Міли Іванцової  та Дари Корній. Це збірка оповідань під назвою «Поруч з тобою».  Книжка вийшла у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» і в торгову мережу надійде за кілька тижнів.

Під однією обкладинкою зібрано твори письменниць, кожна з яких має свій творчий доробок і власний письменницький почерк. Це химерне сплетіння людських доль, облич випадкових перехожих, кохання й розлуки, щастя і сліз, серпанку смутку й візерунків надії. Це історії про нас, про тих, хто поруч та кого немає; про коханих, заради яких ми ладні на все, але які не завжди готові віддячити тим самим; про близьких і друзів; про тих, кого втрачаємо і кого знаходимо у круговерті життя.

Наталка Доляк розповідає:

Книжка мала б вийти ще до Книжкового Арсеналу у травні, але виникли деякі неузгодження з обкладинкою. Це завжди доволі складний процес – вибрати таку обкладинку, яка б задовольняла і автора і видавця. Врешті, спинились на квітчастій нейтральній картинці.

Оповідання, що увійшли до збірки, написані Наталкою Доляк в період з 2010 до 2013 року. Однак, попри любов письменниці до короткої прози, видавці воліли братись за її романи, а новели відкладали на потім.

Нагадаємо, що Наталка Доляк має в своєму арсеналі п’ять романів, чотири з яких вже не знайдеш у продажу, хоча книжки виходили немалим як для України тиражем. Крайню книжку – іронічний детектив «Шикарне життя у Вупперталі»  – ще можна купити. Наразі авторка працює над трьома історичними романами, події одного з яких відбуваються у Вінниці.

Довідка.  Наталка Доляк – лауреат премій ім.В.Симоненка та ім.М.Коцюбинського. Неодноразова дипломантка Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінаціях «Романи», «П’єси» та «Кіносценарії». Автор книг «Гастарбайтерки», «Заплакана Європа», «Чорна дошка», «Загублений між війнами», «Шикарне життя у Вупперталі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *