Помер колишній Генсек ООН Кофі Аннан

Новини Світу

Колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан, перший в світі темношкірий дипломат, помер на 81 році життя 18 серпня. Про це повідомили у Фонді Кофі Аннана, передає CNN.

"Ми сумуємо про втрату великої людини, лідера і візіонера – колишнього генерального секретаря ООН Кофі Аннана", – йдеться в повідомленні організації на офіційній сторінці в Тwitter.

Він помер в Швейцарії після хвороби. Йому було 80 років. У повідомленні говориться, що в останні дні життя політика поряд з ним були його дружина Нейн і діти Ама, Кохо і Ніна.

Кофі Аннан – уродженець Гани, навчався в США і Європі, з 1960-х років працював в різних структурах ООН. Генеральним секретарем всесвітньої організації був два терміни – з 1997 по 2006 рік. Він став першим темношкірим африканцем, обраним на цей пост. У 2011 році Аннан був спецпредставітем ООН по Сирії, проте його зусилля не змогли зупинити конфлікт у цій країні.

Нинішній генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш в некролозі відзначив, що Аннан, який пройшов шлях від рядового співробітника до керівника, уособлював собою Організацію об'єднаних націй.

Відзначимо, що велику увагу Кофі Аннан приділяв проблемам України. У 2002 році Аннан був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого I ст. – за видатний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та країнами міжнародного співтовариства, вагому роль у підтриманні миру і безпеки в світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *